lauantai 10. kesäkuuta 2017

Aistijuttuja

Kesäloma opiskeluista alkoi viikko sitten ja samalla päättyi myös Kutun (kuntoutumisen tukeminen) työssäoppiminen. Työssäoppimispaikkani oli mahtava ja viihdyin mainiosti. Paikka oli ihanteellinen luovuuteni, hullujen ideoitteni ja vahvuuksieni hyödyntämiseen: Juuri sellainen, jossa haluaisin tulevaisuudessa tehdä töitä. Olenhan tuon jo aiemminkin tiennyt, mutta nyt ajatus vahvistui entisestään.

Jakson aikana kyhäsin asiakkaita varten erilaisia aistitoimintoja tukevia aktiviteetteja, mm. äänimuistipelin ja aistipallot (hieman tönkkö suomennos englannin kielen termistä "sensory ball"). Äänimuistipeliin sain alunperin idean Hääräämöstä. Palloihin inspiraation antoi Pinterest.
Äänimuistipelin tein yllätysmunien muovikuorista, joiden sisälle laitoin erilaisia ääntä pitäviä asioita, muun muassa riisiä, hienoa suolaa, papuja, kulkusia, klemmareita ja kumilenkkejä. Lopuksi päällystin kuoret vanhan kirjan sivuista repimilläni palasilla, jotka kiinnitin liima-vesiseoksella.
Aistipallot tein ilmapalloista. Täytin pallot ensin ilmalla ja päästin samantien tyhjäksi. Näin sain palloista helpommin "periksi antavia" ja täyttäminen helpottui. Lopulliset täytteet ujutin palloihin suppiloa apuna käyttäen. Palloihin tuli sisälle hienoa suolaa, hiekkaa, popcornin jyviä, nestesaippuaa, vanua, papuja, riisiä, hama-helmiä ja peruna-/tapiokatärkkelystä (eli kaapin perältä löytynyttä No Egg -jauhetta).

Koko homman suurin haaste oli saada kaikki ilmat pois palloista ennen solmimista, jotta rikkoutumisvaara olisi mahdollisimman pieni. Osaan jäi väkisinkin ilmaa, mutta sen verran vähän, että pallojen ei pitäisi ihan pienestä räjähdellä rikki.
Pallot aiheuttivat asiakkaissa iloisia ja hilpeitä reaktioita, joten olivat ilmeisesti ihan onnistunut tekele. Innostuin tekemään myös itselleni omat pallot stressiä torjumaan (kuvissa työssäoppimispaikalle tekemäni pallot).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti