sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Pulloista penaali?


Jep. Luit oikein.

Opiskelija tarvitsee tietenkin penaalin. En halunnut ostaa kaupasta valmista, vaan tein mieluummin itse. Virkkasin ihan perustylsästi kiinteitä silmukoita. Lankana toimi Marks & Kattensin lanka, jolla on ehkäpä maailman hirvein nimi: Lol (Yäk!). Lanka saa kuitenkin materiaaliensa asiosta karmean nimensä anteeksi. Se on nimittäin valmistettu PET-pulloista kierrättämällä (Jee!). PET-pullot jauhetaan hiutaleiksi, joista sitten tehdään kuitua lankaa varten. Nerokasta!

Ompelin penaalin vuorin, koska en halunnut kynien takertuvan kiinni lankojen väliin ja rikkovan penaalia ennenaikaisesti. Kun olin saanut puolet vuorista kiinnitettyä, hoksasin että läpänkin olisi ehkäpä voinut vuorittaa. No, on se hyvä näinkin. Eikä lopputulos olisi välttämättä ollut sen parempi, vaikka vuori olisi tullut läppäänkin. Vuorikankaan kaivoin kangasvarastojeni pohjalta, jossa se on pyörinyt jo niin kauan, etten edes muista mitä siitä on alunperin pitänyt tulla. Nyt osa siitä pääsi tähän penaaliin. Vähän kurttuun se meni, mutta ehkä minä kestän sen, juuri ja juuri.

Napit ostin joskus vuosia sitten porilaiselta kirpparilta, jota ei ole enää ollut olemassakaan ties miten moneen vuoteen.

Nyt pitäisi vielä tehdä penaali, jonne mahtuisi kaikki tussit, koska tähän ei mahtuneet kuin perusvälineet, joita käytän eniten. Tussipenaalin voisin tehdä vaikkapa ompelemalla.

 
 
Lanka: Marks & Kattens, LOL (20% akryyli 80% polyester PET-pulloista)
Malli: oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti