sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Minnasta tulee laho hoitaja.

Niin siinä sitten kävi: Pääsin opiskelemaan lähihoitajaksi. On kyllä jo aikakin opiskella taas, kun on tässä ollut sentään neljä vuotta taukoa 17 vuoden tauottoman koulunkäynnin jälkeen. Ihan alkoi olla jo ikävä opiskelua (ainakin vähäsen).

Kyllä minä taidan olla hippusen innoissani asiasta, kun olen ostellut jo kyniä sun muita tarpeellisia (ja vähemmän tarpeellisia) juttuja syksyä varten. Vielä puuttuu kaikenlaista.

Kaiken kaikkiaan on ihan hyvä fiilis, koska tuntuu, että olen vihdoinkin pääsemässä järkevällä tavalla eteenpäin elämässäni, koska uskalsin vihdoinkin ottaa sen ensimmäisen ison askeleen. Oikeastaan otin sen kyllä jo 1,5 vuotta sitten, mutta en saanut opiskelupaikkaa, koska hakijoita oli niin paljon, että pisteeni eivät riittäneet. Mutta ehkä ihan hyvä niin, koska Karkkuun on lyhyempi matka kuin Tampereelle. Positiivista on sekin, että olen tässä välissä päässyt tutustumaan alaan käytännössä, niin ei tarvitse ihan ummikkona ryhtyä opintoihin.

Jospa minulla vielä joku päivä on ihan oikeakin ammatti ja teen työtä, josta oikeastaan jo lukiossa etäisesti haaveilin, mutta en uskaltanut lähteä toteuttamaan ajatustani. Itse asiassa en olisi vielä vaikkapa kuusi vuotta sitten uskonut olevani joku päivä tässä tilanteessa. Paljon on tultu siitä loputtomalta tuntuneesta arkuudesta ja epävarmuudesta eteenpäin. Perille on pitkä matka, mutta jostain sekin matka on aloitettava. Minun tapauksessani se on tämä tie, koska lukiopaperit ovat vain tiellä suoraan korkeammalle yrittäessä. Tuleva syksy jännittää kyllä vähäsen, koska ala poikkeaa aika paljon aiemmista opinnoistani. Tavoitteenani olisikin yhdistää aiemmat taidehörhöilyni sosiaali- ja terveysalaan.

Syksystä lähtien kirjoittelen tänne todennäköisesti myös opiskeluun liittyviä ajatuksiani. Toivottavasti saan tämän positiivisen eteenpäinmenon myötä uutta virtaa myös blogin ylläpitoon aiempaa tiuhemmin.

Onnea ja tsemppiä myös muille opintonsa syksyllä aloittaville!

<3: minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti