sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Vuosi ilman uusia vaatteita - Miten meni?

Päätin, että olen vuoden 2015 ajan ostamatta uusia vaatteita. (Kirjoitin aiheesta tässä merkinnässä).

Ajattelin, että haaste olisi minulle helppo. Niin se olikin. Uusia vaatteita ei tullut ostettua muuta kuin pari kertaa ja tarpeeseen. Ensimmäinen ongelma tuli eteen lumien sulaessa: Minulla ei ollut muita kenkiä kesäksi kuin tavalliset lenkkarit. Kävin ostamassa tennarit, ettei tarvitse kulkea koko kesää lenkkareissa. Kesällä tuli yllättäen hääkutsu ja piti käydä ostamassa sopivankokoiset, mekon alla pidettäviksi soveltuvat alusvaatteet. Loppukesästä osallistuin hiljaiseen mielenilmaukseen tuotantoeläinten puolesta ja tarvitsin sitä varten mustat sukkahousut, koska kaapissa ei ollut ehjiä. Loppuvuodesta tuli eteen vielä yksi tarve: Serkun ylioppilasuhliin piti saada talvikelpoiset sukkahousut. Kirpparilta sen sijaan tuli ostettua aika paljonkin kaikkea, mutta kirppisostoksethan eivät tähän kuuluneetkaan.

Uusien vaatteiden osalta vuosi kului siis seuraavien ostosten parissa:

- 3 kpl puuterinvärisiä alushousuja
- kahdet Stay-Upit
- tennarit
- mustat ohuet sukkahousut
- kahdet paksummat sukkahousut

Aika hyvin siis meni. Ominpäin tavoitteeseeni lisäämä lankojen ostokielto sen sijaan ei mennyt kovin hyvin. Ensimmäinen lipsahdus tapahtui viattomaksi tarkoitetuilla ruokaostoksilla: S-marketissa oli Novitan poistuvia lankoja tarjouksessa. Pelastin sieltä itselleni kassillisen lankoja, etten vain jää ilman ja joudu sitä sitten parin vuoden päästä harmittelemaan, kun kyseisiä lankoja ei saa enää mistää. Hups!

Kesällä tilasin lankoja netistä, koska olivat tarjouksessa. No niinpä tietetysti. Hups!

Seuraava lankaostos tuli, kun ostin Vegebodarin huivia (ja tulevia tumppuja) varten lankaa. Tätä en siis varsinaisesti laske lipsahdukseksi, koska langat eivät tulleet ensisijaisesti omaan käyttöön. Samalla reissulla ostin kuitenkin itselleni huivilankoja. Hups!

Loppuvuodesta onnistuin vielä erehtymään Lielahden Lankamaailmaan. Siellä oli tietenkin kaikenlaisia vegaanikelpoisia lankoja kivoilla hinnoilla. Hupsis!

Lankoja en viitsi tähän listata, koska ovat lajiteltuna kaappiin ja vaatisi turhan kovan työn, jotta saisin kaikki listattua. Niitä on kuitenkin paljon, sen voin myöntää. Onneksi lankajuttu oli vain oma ylimääräinen lisäykseni. Ja ostin minä lankoja kirppariltakin. :)


Omasta mielestäni vuosi meni ihan hyvin, koska päätavoite onnistui: En ostanut uusia vaatteita muutoin kuin tarpeeseen. Osaan tarvittaessa olla järkevä vaatteiden ostamisen suhteen. Langoissa on vielä vähän harjoiteltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti