tiistai 8. syyskuuta 2015

Yosa Sport

Bioferme Oy toi hetki sitten uuden makuvaihtoehdon Yosa -tuoteperheeseen. Yosa Sport Anananas-appelsiini sai kaverikseen marjaisan uutuuden. Olihan se pakko testata heti, kun se tuli vastaan kaupassa. Tällaisena pikkukaupungin tyttönä ostin ensimmäiseni suuresta maailmasta, Tampereelta. En olisi kuitenkaan malttanut odottaa näiden ilmestymistä kotikulmille (vaikkakin paikalliseen S-markettiin tulee välillä uutuuksia ennen kuin olen edes tietoinen moisten olemassaolosta).

Yosa Sport on kaurapohjainen, rahkan tyyppinen välipala, johon on lisätty herneproteiinia. Tuote on siis sekä maidoton että soijaton ja sopii myös gluteeniherkille. Proteiinia yhdessä annoksessa on 10 grammaa. Ihan sopiva määrä perustallaajalle, mutta tällainen wannabe-bodari-voimanostaja tarvitsee vielä kaveriksi jotain pientä ja ehkä joskus jotain suurempaakin. Mutta huom: Elämä ei ole proteiinin varassa. En ole hullu proteiiniuskovainen, mutta en myöskään halua aiheuttaa itselleni lihaskatoa sillä, että ajattelisin ihmisen pärjäävän 30 grammalla proteiinia/päivä.

Olen pitänyt molemmista markkinoilla olleista Yosa Sporteista (ananas-appelsiini ja kahvi) ja niin pidin myös tästä. Tämä uutuus on jopa ehkäpä paras kaikista kolmesta. Lohduttaa sentään hieman harmituksessa, joka kahvi-Yosan poistumisesta seurasi. Olen siinä mielessä hassu, että vaikken koskaan enkä milloinkaan juo kavia, kahvin makuinen Yosa oli minulle kovinkin mieluisa.

Koska tuote on täysin kasviperäinen, soveltuu se myös vegaaniseen ruokavalioon ja näin ollen en voi olla muuta kuin tyytyväinen, että tällaisten helppojen ja kätevien, vegaanisten eväsratkaisujen määrä kasvaa jatkuvasti ja saatavuus helpottuu.

Marjamix on sopivan pehmeän makuinen, ei liian hapan. Itse tosin pidän myös happamasta, mutta tällainen pehmeä makumaailma miellyttää varmasti useampaa. Yksi turhalta tuntuva puoli Yosa Sporteissa on Stevian käyttäminen makeutusaineena. Sillä saadaan toki tuotteen hiilihydraatit pidettyä alhaisempina, mutta onko se välipalatuotteessa, jota ainakin nimensä mukaan markkinoidaan urheilijoille, välttämätöntä? Tämän kanssa joutuu kuitenkin syömään vähintään sen yhden banaanin, jotta hiilihydraatteja tulee riittävästi. No, tämä nyt on tietenkin vain minun oma tapani tehdä ja toimia. Jollekin vähäinen sokeri voi olla hyväkin asia, mutta itse näen sen lähinnä terveyshömpötyksenä. Samantien olisi voinut jättää Stevian kokonaan poiskin, koska tuotteessa on joka tapauksessa lisättyä hedelmäsokeria.

Vakavasti puhuen pakkausmateriaali on Yosa Sporteissa ainoa miinuspuoli. Jätettä tulee purkista, repäistävästä kannesta, muovikannesta ja muovilusikasta. Muovilusikka on toki kätevä lisä, koska kyseessä on välipalatuote, joka on lusikan ansioista helppo napata kiireessä mukaan. Itse olen vain niin tottunut kuljettamaan omaa lusikkaa mukanani repussa/laukussa, että minulle pakkauksen mukana tuleva lusikka on useimmiten vain turhaa jätettä.

Iso plussa vegaaniruokavalion huomoimisesta (Bioferme on ansioitunut kasvipohjaisten tuotteiden valmistuksessa jo vuosikymmenten ajan) ja vaihtoehtoisten välipalatuotteiden tuomisesta tavallisiin kauppoihin.

Ostan varmasti jatkossakin.

Viime viikolla tuli (jälleen kerran) hamstrattua vegejuttuja, kun oli maidot tarjouksessa (poistuvia tuotteita).

2 kommenttia:

  1. Minäkin ihastuin tuohon Marja-Yosaan pari viikkoa sitten kun nappasin sen hätävaraksi töihin! Kiva kun tulee kaikenlaista uutta nyt melko tiuhaankin, harmi kun osa tuotteista sitten poistuukin...

    VastaaPoista
  2. Nyt tuntuu tulleen joku vegaanituotteiden ryntäys kauppoihin. En vieläkään oikein usko todeksi sitä, että Violifeä tuli S-markettiin tännekin. Jotenkin tuntuu ihan hassulta, vaikka meillä on sitä tuorejuustoa jääkaapissa ja Violifen Pizzajuustolle ja Wilmersburgerille oli jo hinnat hyllyn pielessä.

    Vielä, kun Hovi Ruoan kasvispiirakoita tulisi, niin olisi lähes täydellinen tilanne. Niin, no - iChoco:n suklaat olisi kans kiva saada S-markettiinkin, kun lähimpään Prismaan on pitkä matka....:)

    VastaaPoista