keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Nälkä lähti!

Ihana ja suttuinen puhelinkuva. Syytän nälkää heikosta laadusta: Oli kiire syömään.
Tampereen Satamakadulla ja Tullintorilla sijaitseva Shawarma Jahala tarjoaa listallaan usean eri vaihtoehdon falafelien ystäville. Suuntasimme tänään Vegebodarin kanssa Satamakadulle. Valittavana oli muun muassa pitafalafel, rullafalafel sekä falafelit erilaisilla lisukkeilla. Listalta löytyy myös muita kasvisruokia, esimerkiksi linssejä ja papuja. Annosten pitäisi olla vegaanisia, kunhan niistä jättää hummuksen ja jogurttipohjaisen tahinin pois (varmistelin vielä kastikkeiden maidottomuutta ja koen tulleeni ymmärretyksi).

Päädyin tilaamaan falafelrullan ja ruokaseurani käski tilaamaan itselleen saman. Kuuden euron hinta oli mielestäni rullalle hyvinkin kohtuullinen. Hintaan kuului myös salaatti salaattipöydästä. Kun rullat tuotiin pöytään olimme molemmat sitä mieltä, että ne olivat kooltaan sellaiset, että niitä voisi jopa Vegebodarille olla haasteellista syödä kahta. Ja se on muuten paljon vaadittu.

Falafelit olivat maukkaita ja vaikuttivat tuoreilta. Ne olivat sopivan meheviä ja rapsakoita. Rullan syöminen tosin oli hieman haasteellista: Haarukalla ja veitsellä se ei oikein tuntunut sujuvan ja käsin syödessä täytteet tahtoivat valua ulos. Moinen on kuitenkin vain pieni sivuseikka ja käsipaperi pelastaa sormille valuneilta tomaattikastikkeilta.

Annoksessa oli mielestäni hyvin makua, mutta mitenkään eriyisen tulinen se ei ollut, joten uskallan suositella rullaa myös miedommista mauista pitäville. Kooltaan rulla oli sen kokoinen, että jopa kaltaisemme suursyömärit tulivat edes hetkisen ajaksi kylläisiksi (ei kuitenkaan ihan täyteeen täyteen, mutta sillä tavalla sopivasti ja kevyesti).

Shawarma Jahala on siisti ja miellyttävästi sisustettu pieni ravintola. Palvelu oli ystävällistä. Myöskään kieliongelmia tullut, kuten joissakin kebab-paikoissa välillä tuppaa käymään (olen joskus joutunut vääntämään rautalangasta yrittäessäni udella annoksen maidottomuudesta ja munattomuudesta - eivät ole suomi eikä englanti toimineet kumpikaan).

Aion ehdottomasti käydä uudelleenkin syömässä. Sijaintikin on mukava siihen nähden, missä yleensä Tampereella ollessani pyörin. Vegaaniset falafelit kelpaavat minulle paremmin kuin hyvin, kun kotipuolessa ei edes löydy minkäänlaisia falafelejä kebab-paikkojen listoilta, saati että olisivat vielä vegaanisia.

Jos pidät falafeleistä ja haluat vatsasi täyteen Tampereella, kannattaa tämä paikka pitää mielessä.

Shawarma Jahala
Satamakatu 5
33200  TAMPERE

Tullikatu 6
33100  TAMPERE

http://jahala.omasivu.fi/

Jälkkäriksi käytiin vanhaan tuttuun tapaan Cafe Gopalissa Kuninkaankadulla. Oltiin jo menossa poispäin, mutta sitten vegebodarin alkoi tehdä mieli jotain makeaa, niin päätetiin poiketa vielä Gopaliin. Tällä kertaa söin mutakakkua marjasoseella, seuraksi tietenkin teetä.

1 kommentti:

  1. Hihi, onneksi nyt ei tarvinnut teidän ihan vatsa kurnien lähteä takaisin Vammalaan Tampereen reissulta. :) Nyt alkoi minunkin tehdä mieli kunnon falafeliä tai kebua. :p Ei sitä yksin vain viitsi mennä...Tuli kuitenkn tehtyä makealupiinista eilen tortillantäytettä. Eikä niitä vissiin tarvinnutkaan keittää kuin joku puoli tuntia, niiden kuuluukin jäädä koviksi. Aika jänniä, makua saisi olla kuitenkin hieman enemmän, joten testailu jatkuu...:D

    VastaaPoista