lauantai 28. helmikuuta 2015

Viimeiset karsinnat: Tavarankarsintahaaste, päivät 23.–28.

Kuukausi on ohi ja minimalismipeli on koettu ja selätetty. Viimeiset kuusi päivää näyttivät tältä:

23. päivä kirpparimatkalle lähtivät vispilä, juustohöylä (mistä ihmeestä näitä on meille kertynyt?), kaksi avainketjua, kynttiläalusta, sydänheijastin, rullamitta, kelluva tuikkukippo, korttipeli ja kahvimitta. Energiajätteeseen mmatkaavat deodoranttipullon kuulat kauluksineen (itse pullot jäävät muuhun käyttöön) ja proteiinijauheen mukana tullut mittakauha. Metallinkeräykseen menee väännetty haarukka, yksi tarpeisiini vääränlainen tölkkiklipsu (säilyketölkistä) ja kaksi avaimenperän/heijastimen kiinnitysosaa. Vilkkuvasta kännykkäkorusta peräisin oleva koneisto päätyy elektroniikkakeräykseen.

24. päivä kirpparille päätymistuomion saivat kasviskeittokirja, käyttämättömät stay-up:t (väärän väriset minulle), kaksi omatekoista nahkakorua sekä kaksi tarrakiinnitteistä heijastinta. Päivän energiajätteeksi päätyivät alusvaatehenkarit ja tyhjä margariinirasia. Kolme vääntynyttä hakaneulaa löysivät tiensä metallinkeräykseen. Painajainen ennen joulua -aiheiset kuvat (toinen peräisin vanhasta lompakostani ja toinen laukusta) jätteeksi. Ajattelin ensin tehdä niistä jotakin, mutta ehken sittenkään...sisältävät valitettavasti PVC:tä, jonka takia eivät ole kelvollisia energiajätteeseen. Nahkasilppu ja -suiro päätyvät kokeeksi Facebookin materiaalitorille. C-kasettien kansipaperit kippasin paperinkeräykseen. Niin, ja sukka, jonka melkein unohdin. Jätteeksi se reppana meni.

25. päivä lahjoitukseen ja kirpparille lähti vaatteita, pipoja, huivi, sukat ja laukkuja. Yksi risa laukku päätyy jätteeksi, kunhan ensin irrotan siitä vetoketjun ja hihnan kiinnityslenkit talteen. Puhkikuluneet villasukat jätteeksi, koska ovat sen verran pahasti puhki, ettei parsiminenkaan enää pelasta niitä.
(Jösses, että on muuten tärähtänyt kuva!)

26. päivä kaksi Kuntosali & Fitness - lehteä läksivät kohti paperinkeräystä. Vihreä purkki menee kirpparille kuin myös muistivihko ja muutama tyhjä DVD-kotelo, norsukoru ja ötökkäriipus. Tyhjä shampoo-pullo (joka jostain käsittämättömästä syystä on sekin pyörinyt nurkissa ties miten pitkään) energiajätteeseen, seuranaan c-kasettikoteloita ja pari korurasiaa. Epämääräinen muovikotelo päätyy jätteeksi sisältämänsä PVC:n takia, muuten menisi energiaan. Energiaan päätyy repaleinen (muovipintainen) paperikassi, josta otan ensin nyöriset sangat talteen.

27. päivä lahjoitukseen hiuspinnejä. Ei näistä paljoa ole sanottavaa. En itse tällaisia tarvitse. Ei oikein takkujen kanssa pysty tällaisia käyttämään.

28. päivä energiajätteeksi lähti läjä c-kasettikoteloita. Oikeasti näitä on 4x28, eli yhteensä 112. Ajattelin lyödä ne kaikki samaan nippuun. Tuntui hassulta, että olisin hävittänyt haasteen myötä vain 28 koteloa ja sitten myöhemmin loput. Samantien vain kaikki menemään. Nämä ovat päätyneet minulle, kun keräsin Facebookin kautta c-kasetteja erilaisiin projekteihin. Nyt sain vihdoin aikaseksi tehdä jotain projektin eteen (toisin sanoen sain hävitettyä tarpeettomat materiaalit :D).

Nyt on kadotettu yhteensä 406 (+84) tavaraa. Huh!

Haaste ohi ja kaapit hieman kevyemmät. Aiheeseen liityviä fiiliksiä kirjailen ylös, kunhan saan aikaiseksi.

2 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon sait sitten tavaralaihiksen onnistuneesti päätökseen. Mutta nyt on hyvä jatkaa ylimääräisen romun hävittämistä, vaikka haaste onkin ohi. Minäkin olen hieman järjestellyt kaappejani ja laittanut pois vanhoja lehtiä yms. Se tavarasta luopuminen on vaan niin hiton vaikeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onhan se hankalaa. Se on se ainainen "tätä voi tarvita vielä joskus" -ajatus, joka jarruttaa luopumista.

   Meillä ongelma on se, että kaappitilaa on liikaa, niin kaikkea krääsää tulee säästettyä liian helposti, kun sen saa aina kaappiin piiloon, odottamaan sitä tarpeen hetkeä, jota ei kuitenkaan koskaan tule. :)

   Poista