sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tavarankarsintahaaste, päivät 14.–22.

Nyt tulee jättimäinen minimalismi-postaus. Nämä ovat vähän jääneet. Taloutemme toinen osapuoli nukkuu tällä hetkellä pitkälle iltapäivään, enkä voi sen takia mennä kaivelemaan makkarin kaappeja ennen kuin vasta alkuillasta, jolloin minulla on myös ensimmäistä kertaa päivän aikana mahdollisuus käyttää ompelukonetta. Jos saan tavarat illalla kerättyä ei niitä pysty enää heikon valaistuksen takia kuvaamaan. Siksi nämä ovat vähän jääneet rästiin, mutta nyt skarppasin ja kuvasin kaikki väliin jääneet päivät.

Neljäntenätoista päivänä kävin läpi kynävarastojani. Karsin sieltä pois 14 toimimatonta yksilöä. Nämä päätyivät valitettavasti sekajätteeseen, koska muuta vaihtoehtoa ei oikein ole.

Viidentenätoista päivänä lähti vielä kaksi kynää, jotka eivät lauantain satsiin mahtuneet. Kynät päätyivät jätteeksi. Kirppikselle lähti sunnuntaina lastenkirja, palapelipallo, pinsetit, neulahuovutettuja sydämiä (+lumihiutale) ja huovutettu kori, joka tosin oli alunperin vähän epämääräinen patalappu, jonka pesin kokeeksi kuudessakympissä ja tuollainen siitä sitten tuli.

Kuudestoista päivä oli vaatepainotteinen: Kirppikselle ja lahjoitukseen lähti pino vaatteita, pari pipoa ja huivi. Kirppikselle kulkeutui myös pari vinyyliä. Yksi tyhjä vinyylikotelo päätyi kartonkikeräykseen ja kolme lehteä vein paperinkeräykseen.

17. päivänä kävin meidän hiustarvikelaatikon läpi ja heitin sieltä roskikseen ja metallinkeräykseen rikkinäisiä ponnareita ja pinnejä.

18. päivänä kirppismatkalle lähti kirja, DVD, partiohuivi, valokuvakehys, avaimenperä, kaksi sormusta, kaulaketjuja ja ranneketju. Autolaturin (toimimaton) plugi päätyi elektroniikkakeräykseen, risa laukku sekajätteeksi ja pinnit metallinkeräykseen.

19. päivä  = 19 säilyketölkin kantta. Löysin nämä keittiön laatikoista. En käsitä, että miksi ihmeessä olen jemmannut tällaisia laatikkoon, kun ei näille ole edes purkkeja olemassa...Metallinkeräykseen.

20. päivä oli sekalaisen tavaran päivä. Päivän jälijilta paperinkeräykseen lähtee nippu vanhoja papereita. Vanha herätyskello, johon paristoa vaihtamalla ei saanut enää eloa, päätyy elektroniikkakeräykseen. Kasviskeittokirja ja Hotakaisen Juoksuhaudantie lähtevät kirpparille. Kirjepaperi, aurinkolasit, ötökkäriipus, koristekivet, kulho, purkki, tilkkupussukka, kirjepaperi, huivi ja puiset sienikuviot vien myös kirpparille. Muovinen purkinkansi menee energiajätteeseen. Pillit laitan varmaan Facebookin materiaalitorille. Kirppikselle lähtee myös kolme leffaa, joiden havaitsin kokoelmaa listatessani olevan tuplakappeleita. Risat legginssit ja poronluinen, kuksan mukana tullut "lusikka" menevät jätteeksi.

21. päivä oli leffa-aiheinen. Kirppikselle päivän jäljilta lähtee lautapeli, joita meillä on kaksi, koska löysin toissajouluna mokoman kirpparilta ja saatiin samanlainen ystäväpariskunnalta joululahjaksi. Jätteeksi menee kaksi hiuslenkkiä. Paperinkeräykseen päätyy Painajainen ennen joulua -juliste ja pino VHS-leffojen kansipapereita. Rautalisän mukana tullut mittalusikka menee energiajätteeseen ja pyörän lamppu kirppikselle.

22. päivä (eli tänään) energiajäätteeseen menee pino tyhjiä margariinirasioita, joiden kohdalla jälleen ihmettelen, että mikä tarkoitus niiden säästämisellä on ollut. Lisäksi kiertoon (mahdollisesti ensin Facebookin materiaalitorille ja sen jälkeen energiajätteeksi) menee pino proteiinijauheiden mukana tulleita mittakauhoja. En ymmärrä miksi ihmeessä jokaisessa prodejauhepussissa pitää olla mukana oma mittakauhansa. Siitä syntyy vain älytön määrä jätettä...

Tähän mennessä poistoon on päätynyt 253 tavaraa. Huh!

2 kommenttia:

  1. No, kyllä sinä oletkin ollut merkillinen tavarahamsteri. Eli kaikenlaista on näemmä tullut säästettyä. Kyllä mullakin varmasti olisi tavaraa roskiin tai kirppikselle vietäväksi vaikka kuinka paljon, jos vaan saisi aloitettua perkaamisen, mutta kun ei oikein hotsita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse aloitin karsimisen puhtaasta mielenkiinnosta kokeilla, että miten hankalaa/helppoa se tulisi olemaan. Lisäksi oli tavallaan pakko - nurkat alkoivat olla niin täynnä kaikenmaailman roinaa ja rompetta, että oli pakko alkaa karsia. :)

      Poista