perjantai 13. helmikuuta 2015

Tavarankarsintahaaste: Päivät 10.–13.

 Kaappien tyhjentely jatkuu.

Tiistai oli melko vaatepitoinen päivä, vaikka asusteitahan tuossa enemmän on kuin vaatteita.

1. Repaleiset tennarit, joista pelastin nauhat talteen. Nämä ovat valitettavasti sen verran rikki, että päätyvät jätteeksi. Höh ja harmitus!
2. Kameran laatikko. Nyt sopii kysyä, että miten ihmeessä minulla on tällainen ylipäätään tallessa? Johtunee ehkä Vegebodarin tavasta säästää pelikonsoleiden yms. laatikot. Tämäkin on vain jäänyt pöyrimään kaappeihin yli neljäksi vuodeksi. Nyt se saa luvan kadota kartonkikeräykseen.
3. Musta kassi. Tykkään vuorikankaan ja painatuksen neonvihreästä sävystä, mutta miksi ihmeessä kassiin on pitänyt painaa kissankokoisilla kirjaimilla ”Wild Base”? Valitettavaa, että mokoman tekstin takia haluan luopua tästä muutoin niin kivasta kassista. En vain yksinkertaisesti voi sietää kyseistä tekstiä.
4. Keltainen t-paita, jossa on joku käsittämättömän ruma disco-painatus. En tiedä miksi minulla edes on ollut mokoma vaatekappale vuosikausia kaapissani. Se saa (toivottavasti) uuden kodin kirpparin kautta.
5. Kyyhkysin kuvioitu toppi. Tämä olisi muuten aivan ihana, mutta koko on väärä. Koon (s) pitäisi periaattessa olla jopa liian pieni minulle, mutta toppi on malliltaan niin omituinen, että se näyttää viisi numeroa liian suurelta. Kuka ihme käski tehdä kaikista nykypäivänä myytävistä paidoista lyhyitä ja leveitä? Ei ole hauskaa kulkea ympäriinsä ylisuureen, navan paljastavaan telttaan verhoutuneena.
6. Musta pipo, joka ei liiemmin näy kuvassa. Ihan tavallinen kotitekoinen pipo, mallia kaksi oikein & kaksi nurin. Tylsä ja käyttämättömänä kaapissa pyörinyt, siksi sen matka käy kirpparille.
7. Punainen pipo. Vääränkokoinen isoon päähäni, jota takut vielä entisestään kasvattavat. Tämänkin vien kirpparille.
8. Keltainen myssy. Tätä käyttäisin ihan ehdottomasti, jos vain saisin kyseisen vaatekappaleen mahtumaan päähäni edes jollain tavalla fiksusti. Kiikutan tämän haikein mielin kirpparille.
9. Heijastin, joka on liian tylsä käyttööni. En kai vain ole nirso? Toivottavasti kirpparilla käy vähemmän nirsoja ihmisiä, joille tämä kelpaa...
10. Hiuspinni vai mikä lie hainhammas/-leuka tämä nyt sitten ikinä onkaan. Käyttäisin omien hiusteni kanssa, jos sen alle mahtuisi vähän enemmän kuin kaksi takkupötköä. Onneksi maailmassa on suorahiuksisia ihmisiä, joista ehkä joku tulee löytämään tämän kirpparilta.
Yhtestoista päivä oli korupainotteinen.

1. Chris Isaak'n Wicked Game -vinyyli. Olisi ihan kiva joo, mutta tämän pyörittämiseen ei ole enää vuosiin ollut mahdollisuutta. Kirpparille. Haikein mielin.
2. Hajuvesi. En käytä. Kirpparille.
3. Pororiipus (tai joku, mahdollisesti avaimenperä – mene ja tiedä...). En käytä tällaista. Kirpparille siis!
4. Hopeakorukurssilla itse tekemäni ranneketju. Ihan kiva joo, mutta en erityisemmin tykkää hopeakoruista, etenkään sellaisista, joissa ei ole mitään jujua. Olisihan tämä sentään itse tehty, mutta silti jotekin...merkityksetön. Kirpparille.
5. ja 6. Heijastimet. Kolisevat ja kilisevät. Kirpparille.
7. Hopeinen sormus. Taas sitä hopeaa. Kirpparille.
8.–10. Hopeiset kaulaketjut. Jälleen. Kirpparille.
11. Nahkainen rannekoru. Nätti, mutta jotenkin...nahkainen? Kirpparille.

Kahdentenatoista päivänä lähetin kirppismatkalle 12 pääsiäismunista ilmestynyttä yllätyslelua. (Toinen Mario-pommeista vaihtui kuvan ottamisen jälkeen Paavo Pesusieni -hahmoon. Hups!)

Kolmantenatoista päivänä luokittelen (itselleni) turhiksi seuraavat:

1. ja 2. Pakettirusetit. Ovat kertaalleen käytettyjä, mutta täysin ehjiä ja uudelleenkäytettävissä. Itselläni ei ole näille käyttöä, tai ainakaan halua käyttää. Kokeilen kirppistä, jonka jälkeen lahjoitukseen ja lopulta energiajätteeseen, jos ei kelpaa kenellekään.
3.–7. Lahjanarua. Näille ei myöskään ole käyttöä. Paketoin ne vähäiset paketit, joita teen, persoonallisemmilla ja ekologisemmilla tavoilla. Kokeilen näillekin ensin kirppistä ja siitä sitten lahjoitusta ja nämäkin lopulta harmillisesti energiajätteeksi, jos ei löydy vastaanottajaa.
8. ja 9. Kaksi tyjää shampoopulloa. Nämä voisi täyttää uudelleen monessa ekokaupassa, mutta itselleni on kertynyt näitä pulloja turhan monta (kun olen usein unohtanut tyhjän pullon kotiin Tampereelle lähtiessäni ja sitten on pitänyt ostaa uusi). Vessan kaappiin jää vielä kaksi vastaavaa tyhjää. Energiajätteeseen.
10. Kirjepaperia ja -kuoria. Yritän myydä nämä kirppiksellä. Jos ei onnistu, lahjoitan jollekin.
11. Hopeinen rannerengas. Olen tehnyt tämänkin itse hopeakorukurssilla. Tämä pois samasta syystä kuin aiemmat hopeakorut. Kirpparille.
12. Ammattiliiton jäsenkortti lavasteopintojen alkupuolelta (vuodelta 2010). Miksi minulla edes on ollut tämä säilössä? Sekajätteeseen, koska ei valitettavasti sovellu energiajätteeseen.
13. Opiskelijakortti. Sama tuomio kuin edellisellä.
Yhteensä olen nyt luopunut 91 tavarasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti