perjantai 23. tammikuuta 2015

Vegekelpoista ravintolaruokaa Tampereelta

Pyynikintorin kiinalainen grilli

Kävin testaamassa Pyynikintorin kiinalaisen grillin Tampereella. Paikka on melko pieni, joten sieltä kannattaa hakea ruokaa lähinnä mukaan matkaan sen sijaan, että jäisi paikanpäälle syömään. Mitään ulkoisesti hehkeää ja viihtyisää paikkaa etsivälle ei tätä ihan ensimmäisenä viitsi suositella. Ulkoasu on perusgrillimäinen: sisällä on pari korkeaa pöytää  tuoleineen ja tilaukset tehdään pieneltä luukulta. Mitään ylimääräisiä sisustusjuttuja ei ole ja pöydissä on iltapäivälehtiä. Siksi tämä onkin sopiva paikka kiireiselle, joka haluaa pikaisesti ohi kulkiessaan ruokaa mukaansa. Ruokaansa kun ei grillillä tarvitse odottaa kovinkaan kauaa.

Listalla on jokunen vegaaninen vaihtoehto (Vegaanisissa annoksissa oli merkintä niiden vegaanisuudesta - joskaan keväkääryleissä ei ollut merkintää, mutta kuulopuheiden perusteella tiesin niiden olevan vegaanisia. En kylläkään varmistanut asiaa henkilökunnalta, mutta ainakin toistaiseksi luotan siihen, mitä muut sanovat.) Hinnat ovat aikalailla kohdillaan: Kaikkien kasvisruokien hinnat ovat 7 euroa annokselta, kevätkääryleet kustantavat 1,2 euroa kappaleelta ja 5,5 eurolla saa viisi käärylettä.

Päädyin tilaamaan Peking Tofua ja kaksi kevätkäärylettä. Tofun koostumus oli mielestäni kohdillaan. Joissakin kiinalaisissa on sellaista lötköä tofua, mutta tämä oli huokoista ja siten paljon maukkaampaa kuin lötköt versiot. Makua annoksessa olisi saanut mielestäni olla ehkä hitusen enemmän, mutta ei ruoka silti mautonta ollut - sopii hyvin miedosti maustetusta ruoasta pitäville.

Annos oli perusruokailijalle varmasti ihan sopivan kokoinen, ja ehkä jopa runsaskin, mutta itselleni jäi vielä nälkä tämän syötyäni. Kiusaamaan jäänyt nälkä saattoi tosin johtua siitä, että olin epähuomiossa venyttänyt ruokailuvälin turhan pitkäksi, minkä takia vatsani ja kroppani suorastaan kerjäsivät ruokaa. Annos saattoi toki tuntua pieneltä myös sen takia, että edellinen kokemukseni kiinalaisesta on yksi suosikeistani: New Bamboo Center. Todennäköisesti kyse oli kuitenkin rehellisesti siitä, että minulla on pohjaton vatsalaukku ja kykenen syömään uskomattomia määriä kerralla. Jäljelle jäänyttä nälkää helpottaakseni söin toisen kevätkääryleistä - toisen säästin myöhemmäksi, koska majailin kaverin luona ja tarvitsin evästä nälkähetkiin.

Keväkääryleet olivat hieman mauttomia, mutta eipä niiden kuulukkaan kaiketi hirveän vahvasti maistuakaan. Ihanan rasvaisia ne ainakin olivat ja mukana tullut chilikastike(?) antoi kivan lisäpotkun makuun. Hyviä kuitenkin, ja kaikkien hiilari- ja rasvakammoisten pahin painajainen - kuten kaikki ruoka kiinalaisissa ravintoloissa ylipäätään. :)

Tämä ei varmastikaan jäänyt ainoaksi käynnikseni Pyynikintorin kiinalaisessa. Jos satun pyörimään oikealla suunnalla nälän yllättäessä, saatan hyvinkin hakea sieltä syötävää itselleni.

Pyynikintorin kiinalainen grilli
Pyynikintori, Tampere

avoinna: 

tiistai - perjantai 11:00-21:30  
lauantai 12:00-22:00 
sunnuntai 12:00-21:00  
(maanantaisin suljettu)

5 kommenttia:

 1. Milloinhan sitä pääsisi tsekkaamaan Tampereen tarjontaa...Gopalissa olen kertaalleen ollut, muuten ei ole kokemusta...Noh, pitäis vielä Turunkin ravintoloihin tutustua enemmän, vasta meksikolaisessa tuli käytyä ja Kirjakahvilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole käynyt Gopalissa kertaakaan (paitsi Cafe Gopalissa moneen kertaan :D). Hans kävin vähän ennen joulua Rongankadu Gopalissa. Oli kait ihan hyvää sapuskaa, mutta ehkä turhan "hippiä". Itse tosin tykkään myös hippiruoasta. :)

   Täytyy päästää testaamaan Hansin kanssa Vegemesta vielä ennen kuin se kuopataan (taas...).

   Plevnan soijasuikaleita on tehnyt mieli testata jo pitkän aikaa, mutta eipä vain ole tullut käytyä. Olen ehkä liian kaavoihin kangistunut. Ja onhan tuo kaikki syömisten kyttääminen ja muu vastaava hankaloittanut myös kaikkea tuollaista "spontaania" ravintolassa käymistä...

   Sun täytyy tulla joskus viikonloppureissulle Vammalaan, niin mennään yhdeksi päiväksi kirppis- ja ravintolakierrokselle Tampereelle. :)

   Uuu, tahdon Kirjakahvilaan! Nyt pitää oikeasti raivata jostain joku sopiva hetki, että pääsee Turkuun siten, että voi testata Kirjakahvilankin. Ja sitten Turussa on siinä yhdessä kadun kulmassa se joku paikka...en koskaan muista sen nimeä, enkä katuakaan sen paremmin...En edes tiedä saako sieltä vegaanijuttuja, mutta ikkunoissa kovasti mainostetaan kasvisruokaa...

   Poista
 2. Joo, kannatan tuota viikonloppureissua. :p

  Olen löytänyt Turun ravintoloista listausta ja ois paljonkin varteenotettavia vegevaihtoehtoja, mm. meksikolaisia soijafajitaksia, itämaista ankanmakuista tofua, seitania saa monesta paikasta jne. Oisko toi sun tarkoittama ravintola Keidas, Betel-kirkon kasvsravintola vaiko kenties Pronto? Kasvisravintola Keidas ainakin tarjoaa paljon vegeruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on Pronto. Kiitos tästä muistin virkistämisestä. :)

   Pitää kyllä ehdottomasti järkätä itsensä Turkuun. :)

   Poista
  2. Mutta sitä en tiedä ovatko Pronton falafelit vegejä...Kun aika monessa paikkaa on falafeltaikinassa kananmunaa. :/

   Poista