tiistai 4. marraskuuta 2014

Suklaata ja saippuoita Saksasta

Taannoin tehdystä Turun reissusta jäi niin hirveä himo Vantastic Foodsin maidottomia valkosuklaanappeja kohtaan,  että oli pakko etsiä verkkokauppa, joka toimittaisi niitä Suomeen. Suurella halulla Turussa syömämme suklaat olivat nimittäin ostettu Tukholmasta, eikä tähän hätään herttinen sentään mitään Ruotsin matkaa pysty tekemään.

Onneksi löytyi saksalainen (ylläri!) Boutique-Vegan. Sieltä tarttui vähän muutakin mukaan. Olisi tehnyt mieli tilata koko puoti tyhjäksi, mutta maltettiin mielemme.

Tänään saapuneista pahvilaatikoista paljastui tämän näköisiä juttuja:

- 2 pakettia maidottomia valkosuklaanappeja
- 2 pakettia tummasuklaanappeja
- 4 litraa hamppumaitoa (tätä saisi Suomestakin ihan helposti, mutta tilattiin nyt samalla tätäkin, kun tarve kyseiselle tuotteelle kuitenkin on)
- litra maissimaitoa, koska se kuulosti liian mielenkiintoiselta ohitettavaksi
- litra spelttimaitoa samasta syystä
-  1 törppö pyykinpesunestettä
- 1 törppö tiskiainetta
-  mineraalidödö vegebodarille, joka tosin on ollut dödöttä jo toista vuotta, mutta ajatteli moisen hankkia harvoja poikkeustilanteita (mm. häät) varten.

Lisäksi olivat laittaneet yhden ravintopatukan + näytepussukan nallekarkkeja mukaan pakettiin. :)


Boutiqoue Vegan on pelkästään vegaanisia tuotteita myyvä yritys. Verkkokaupasta saa tilattua kaikenlaista aina koiranruoasta riisivanukkaisiin ja vegemakkaroihin. Kodinhoitotuotteille löytyy myös oma osastonsa. Kylmätuotteetkin ovat tilattavissa verkkokaupasta ja niille on saatavissa erillinen termopakkaus. En kuitenkaan suosittelisi tilaamaan kylmätuotteita Suomeen asti, ainakaan lämpimillä keleillä. Toimitus on perusnopea - meille paketti matkasi tasan viikon.

Taas vähän harmittaa, että Suomi on aika takapajula vegehommissa. Mutta on täälläkin tilanne parantunut huomattavasti takavuosiin nähden ja minun kasvissyöntiakoinani Suomen tarjontaan on tullut paljon positiivisia muutoksia, joista merkittävimmät viimeisen muutaman vuoden aikana.  Niin, ja onhan Vegekaupallakin jo kaksi kivijalkamyymälää. :)

Mutta nyt pääsen taas kokeilemaan häitä varten kaikkea kivaa, kun sain tarvittavia aineksia varastoon. :)

6 kommenttia:

 1. Olivatko pesuaineet suhteessa kalliimpia kuin ns. normaalit? Toivottavasti leivonta ja ruokakokeilusi onnistuvat!! Saamme sitten häissä maistella hyviä herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesuaineet olivat vähän kalliimpia kuin "normaalit", mutta halvempia kuin vastaavat tuotteet: 1,5 litraa pyykinpesuainetta maksoi tuolla vähemmän kuin litra yleensä Suomessa.

   Eiköhän ne ruokajutut onnistu, kun vain pääsee vielä harjoittelemaan ensin. :)

   Poista
 2. Kuten jo blogissani sanoin, että ko. verkkokaupasta tullut tilaus oli pakattu aivan törkeen hyvin ja postikulut on siihen nähden pienet. Eikä tosiaan ole mikään kallein puoti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy joskus tilata tuolta vähän laajemmalti kaikkea.

   Poista
 3. Hehe, kivaa kun saitte tuollasia tilattua isomman satsin sieltä. :D Oliko tilauksella jotain painorajaa? Mietin vaan, että ehkä joskus voisin tilata kimpassa niitä.
  Miltäs tuo speltti-ja maissimaito maistuivat?
  Kyllä tässä vesi kielellä odotellaan tulevia häitä. :p Pitääpä yrittää tehdä omiin tupari-itsenäisyyspäivä-illanviettoon jotain jännää. :p En kyllä ehdi koetestata niitä, mutta onneksi ne nyt on vähän eri asia kuin hääsapuskat. :D

  VastaaPoista
 4. Maissimaito muistuttaa maultaan riisimaitoa (ja siinä on aavistuksen verran samoja vivahteita pähkinämaitojenkin kanssa). Se on todella makeaa siihen nähden, että siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Voisi toimia (riisi)puurossa ja jälkkäreissä hyvin, juurikin makeutensa takia. Spelttimaitoa ei ole vielä testattu.

  En ainakaan löytänyt mitään painorajaa tuolta, ja toimituskulut näyttäisivät olevan kiinteät. Itsellänikin kävi mielessä kimppatilaus - voisi kysellä muiltakin kiinnostusta tilailulle, :)

  Kiva, että ihmiset ovat innoissaan meidän häätarjoiluista (ja minulla huisit paineet :D). Itsekin olen kyllä melko innoissani, kun kerrankin on hyvä syy kokeilla kaikkea uutta ja ihmeellistä. :)

  VastaaPoista