keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Mitä mahtuu kahteen vuoteen?

Koska tykkään tukkia bloggerin turhilla päivityksillä, esitän teille ja itselleni visaisen kysymyksen:
Mitä ehtii tehdä kadessa vuodessa?

Vaikka mitä.
Minä hankin lihasta. Ja vähän muutakin:
Olin kaksi kertaa rasvanpolttodieetillä.
Kokosin kaksi hassua vertailukuvaa (siihen hommaan ei tosin mennyt kahta vuotta), jotta saisin motivaationi nousemaan taas hitusen. Ja huomaisin, miten typerä pässi olen, kun kuvittelen vieläkin olevani ruipelo.

Ensimmäisenä pureudutaan tämänvuotisen dieetin vaikutuksiin ja sen tuomiin muutoksiin.
Kuvien välillä on aikaa 15 viikkoa, noin suunnilleen (josta viimeiset 5 viikkoa olen porskuttanut reversedieetin voimin). Painoeroa on karkeasti laskettuna 9-10 kiloa, josta viimeiset reilut kolme kiloa on pudonnut reversedieetin aikana.
Oho, ne meni vähän väärään järjestykseen, mutta en jaksanut korjata...Tämä mahtuu siis 15 viikkoon. Painoeroa se 9-10 kiloa.
On sieltä jotain lähenyt lipettiin. No, huolesteuttavaa olisi, jos tuolla painon putoamisella ei olisi syntynyt silmin havaittavaa muutosta. Vielä tekee mieli tuosta muutama kilo tiputella - ja aion sen pudotellakin. Se homma on edessä tosin vasta sitten, kun saan vedettyä reversedieetillä kalorit ensin riittävän korkealle (että on sitten vielä jotain jäljelläkin, kun aletaan taas vähentää) ja kropan taas rullaamaan. Eli jatkoa rasvanpoltolle seuraa ehkä loppusyksystä.

Seuraavaksi se huvittavin osuus - kahden vuoden muutos (2012-2014).
Tarkalleen kahden vuoden ja kahden kuukauden muutos.
Kaksi vuotta ja yksi kilo.
Yksi kilo ja kaksi vuotta.
Oikeasti siihen kahteen vuoteen on mahtunut aika monta kiloa sekä ylös- että alaspäin.
Jojoilijako?
Ei, vaan bodari. (Joka kylläkin onnistuneesti kusaisi parin edellisen dieetin jälkeiset ajat. Oma moka.)
Kuvissa on se suunnilleen yksi kilo painoeroa. Jos en tietäisi olevani ylemmässä kuvassa, saattaisin kysyä, että kuka tuo tyttöparka on. Oikeasti. Hurjin muutos tosin tapahtui jo vuosien 2012-2013 välillä, mutta tämä sopi vertailuksi paremmin, koska painoero on kuvien välillä niin mitätön, että sopivat vertailuun parhaiten. Toisin sanoen tapahtunut muutos on helpoin hahmottaa.

Näiden välissä on kaksi vuotta ja kaksi kuukautta + yksi kilo.
Missä olkapääni olivat kaksi vuotta sitten? Luulin silloin olkapäitäni kehittyneiksi. Hah. Hyvä vitsi!  Kun näitä kuvia katsoo, niin alkaa tuntua siltä, että jopa selkäni näyttää nykyisin ihan hyvältä - ainakin vuoteen 2012 verrattuna. Käsiinkin ehkä jotain tarttunut.

Olen siitä ikävää sorttia, että kerään rasvaa todella helposti vyötärölle ja jenkkakahvoihin. Käsivarteni ovat jo pitkän aikaa olleet melko rasvattomat - suonet ovat tulleet yläkroppatreeneissä pintaan jo dieetin alkumetreillä. Sen sijaan vatsan ja jenkkakahvojen seudulla on rasvaa, joka tuntuu olevan todella tiukassa. Kroppa pitää kiinni mokomista löllyköistä vähän liiankin hyvin. Lisäksi vatsan seudulle on kertynyt ylimääräistä nahkaa, joka ei tunnu vetäytyvän sitten millään. Yksi syy moiseen lienee se, että olen oikeastaan koko ikäni ollut enemmän tai vähemmän pyöreä - en lihava, mutta en hoikkakaan. Painoni oli lukion loppupuolelta/puolivälistä lähtien monta vuotta seitsemänkympin paikkeilla. Lukion jälkeen, Loimaalla asuessani, lihoin reippaasti yli 70 kilon ja paino keikkui siinä pisteessä pari vuotta. Siinä ajassa nahka ehtii tottua kropan kiloihin melkoisen hyvin eikä siis painoa pudotetteassa vetäydykään muun vatsan mukana selkärankaa kohti. Ongelmaa pahentaa se, että painoani pudottaessani en ole koskaan pitänyt sitä riittävän kauaa alhaisessa pisteessa, jolloin nahalla ei ole ollut aikaa vetäytyä pienempiin mittoihin, vaan se on saanut uutta täytettä vanhan tilalle turhan nopeasti. Näin ollen minulla on komeasti senttitolkulla puolityhjää ihoa vatsan seudulla (ja tisseissä, joista rasva luonnollisesti lähti heti dieetin alkumetreillä - kuinkas muutenkaan). Jos tällä kertaa pitäisin painoni alhaisena ja ylimääräisen rasvan poissa, niin voisi tuo vuosien saatossa kertynyt norsunnahkakin vetäytyä kroppaa myötäileväksi, edes vähäsen.

Viimeiset kaksi vuotta näkyvät kropassani hyvänä kehityksenä. Parempikin kehitys olisi voinut tulla, jos olisin hoitanut hommat paremmin. Nyt voin kuitenkin jatkaa tyytyväisenä eteenpäin ja tehdä asiat jatkossa entistä paremmin. Kehitystä ei ehkä tule enää yhtä suurina rysäyksinä kuin aiemmin, koska treeniä on takana jo kolme vuotta ja se "tehokkain aika" on jo käytetty. En kuitenkaan sokeasti usko mihinkään tiettyihin aikarajoihin, jolloin tapahtuisi se merkittävin kehitys ja suurimmat muutokset. Uskon, että huomattavaa ja merkittävää kehitystä voi saada useankin treenivuoden jälkeen aikaan, kun vain hoitaa hommat kunnolla ja tehokkaasti.

Eli siis nyt vain tehokasta ja fiksua treeniä ja asianmukaisesti hoidettua reversedieettiä kehiin. Ja loppusyksystä ja talvella sitten loputkin löysät pois.


<3: Minna

1 kommentti:

  1. Kyllä sitä edistystä on tapahtunut huomattavasti. :) Ehkä se löysä nahkakin sitten pikku hiljaa alkaa vähän huveta inauksen kerrallaan. :D

    VastaaPoista