maanantai 6. tammikuuta 2014

New Bamboo Center, Salpimienta ja Kippo - Seikkailu Helsingissä

Oho, huomasin, että tämä on jäänyt roikkumaan pelkäksi luonnokseksi. Noh, nyt se pääsee julkisuuteen - sentään vain kolme viikkoa myöhässä. :)

Helsingin reissulla kävin vahvistamassa yhtä vanhaa rakkautta ja tein kaksi uutta tuttavuutta.

 

New Bamboo Center

Annankatu 29
00100 Helsinki

ma-pe 11-22
la    12-22
su    12-22

www.newbamboocenter.com
 
New Bamboo Center oli ihan ehdoton valinta ruokapaikaksi Helsingin reissulla. Kävin Hansin kanssa viime talvena ensimmäistä kertaa NBC:ssä ja silloin päätin, että paikasta tulee ykköskohde jokaisella etelänmatkalla. Se on vähintä, mitä sen kunniaksi voi tehdä, että paikan kaikki kasvisannokset ovat vegaanisia. Nyt ilmoitin jo etukäteen seuralaisilleni, että vähintään yksi ruokailu hoidetaan sitten NBC:ssä. Onneksi seuraani kuului vegeruoasta innostunut Sari ja Kiina-intoilija Minna. Ei siis tullut erimielisyyksiä ravintolan valinnassa.

Löysin itseni jälleen kerran valtaisan ongelman ääreltä: Valinnanvaraa oli taas liikaa. Pikkukaupungin tyttönä olen tottunut siihen, että ravintoloiden listalla on yleensä yksi kasvisannos, joka ei sekään ole suoraan vegaaninen, vaan pitää pyytää ilman tätä ja tuota lisuketta, eikä tilalle saa mitään korvaavaa ja hinta on silti täysi.

Ensimmäisen, hiukkasen tuliseksi muodostuneen kokemuksen myötä olin tällä kertaa varovaisempi ja päädyin ottamaan Tofua ja paistettuja kasviksia  (mietona, luonnollisesti). Ruokaseuralaiset valitsivat Kun Po Tofun ja Satay Tofun.

Ruoka oli jälleen hyvää, kuten olettaa saattoi.  Ja se palvelu - ihastuttavaa. Jaksan aina ihastella sitä valtavaa eroa, joka suomalaisessa palvelussa on ulkomaalaiseen nähden. Ruoka oli tällä kerralla ehkä vähän liiankin miedon makuista - olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa se vähän tulisempana. Pelasin kuitenkin varman päälle ja sain eteeni mietoa, mutta en suinkaan mautonta ruokaa. Nyt ainakin uskallan suositella kyseistä annosta sellaisille, joiden kita ei kestä runsasta maustamista.

Vatsa tuli tälläkin kertaa täyteen ja lisätäyttymisestä piti huolta se, että söin vielä Minnan annoksesta tofut (Sari auttoi myös vähän). Meiltä varmistettiin pariinkin kertaan, että olemmeko nyt aivan varmoja ettemme halua jälkiruokaa. Kyllä olimme varmoja: valtaisi riisimäärä ja miltei kaksi annosta tofua pitivät kyllä huolen siitä, että jälkkärille ei erityisemmin jäänyt tilaa - edes minun pohjattomassa mahassani. Tosin jälkiruokalistassa ei olisi tainnut edes olla mitään vegekelpoista, ainakaan ilman muutoksia.

New Bamboo Center ei pettänyt tälläkään kertaa. Palvelusta jää aina hyvä mieli ja ruoka on maukasta. Uskallan jopa väittää, että vika on sinussa itsessäsi, jos joudut poistumaan NBC:stä suupielet alaspäin kääntyneenä. Tai sitten henkilökunnalla on ollut oikein erityisen huono päivä.

(Aiempi NBC -kokemukseni luettavissa täällä.)
Salpimienta

Fleminginkatu 7
Helsinki

avoinna päivittäin klo 10:00-02:00
http://www.salpimienta.fi/

Nyt vietiin tämän tytön vegepitsaneitsyys - ravintolaversiona. Kotona on tullut tehtyä jo useita pitsoja juuston kera. Nyt testiin pääsi ravintolamaailman harvinaisuus: soijabolognese vegejuustolla. Ei tule ihan joka pitseriassa vastaan. Käsittääkseni Salpimienta ja Sivuraide ovat ainoat paikat, joissa saa pitsaansa soijajuustoa. Ja molemmat sijaitsevat Helsingissä. On se elämä niin herttaisen reilua välillä.

Soijabolognese soijajuustolla
Salpimienta on paikkana melko ankea ja tuo mieleen lähinnä juottolan. Enkä kyllä todellisuudessa ole vielä kovinkaan moneen kotoisaan pitseriaan törmännytkään, joten siinä mielessä ympäristö oli normaaliksi luokiteltava. Löysimme kuitenkin paikkamme ikkunan viereltä, ja ajankohta (lauantaina puoliltapäivin) soi meille melko rauhallisen ruokailuhetken.

Soijabolognesen hinta oli sama kuin perusbolognesella (7,00€), soijajuusto kustansi 1,5 euron lisätäytehinnan. Pitsa näytti äkkiseltään tavalliselta bologneselta ja meinasin varmistaa tarjoilijalta, että onhan pitsa nyt varmasti vege. :)

Soijarouhe oli hyvin maustettua. Etenkin kouluruokailumaailmassa tottui siihen, että soijarouhetta ei osattu maustaa kunnolla. Salpimientassa homma oli hallussa ja pitsassa oli runsaasti makua. Soijarouhetta oli myös määrällisesti ihan mukavasti, kuten juustoakin. Ainoa surunaihe oli pohja: se oli ohuttakin ohuempi. Tosin tämä saattaa olla ihan yleinen juttu pitseriapitsoissa. Siitä on kuitenkin jo pari vuotta, kun olen edellisen kerran syönyt pitsaa ravintolassa, niin en enää muista millaiset pohjat niissä on. Kotona teen aina paksupohjaisia pitsoja, minkä takia tämä tuntui hölmön ohuelta.

Hieman häiritsevä seikka oli se, että listassa luki, että pitsassa olisi soijasuikaleita, mutta todellisuudessa siinä olikin rouhetta. Pikkuseikkoja tuollaiset, ei mitenkään merkittäviä - soija kuin soija, ei väliä, kunhan sitä on reippaasti ja maku on kohdillaan. 

Kippo Yogurt

http://www.kippoyogurt.com/
 
ma - pe 10:30 - 21:00
la 10:30 - 18:00
su 12:00 - 18:00


Forumissa sijaitseva Kippo oli yksi pieni ihme lisää maalaistytön kokemuksiin: Smoothiet ja Frozen Yogurtit saa soijapohjaisina ja Toastit ovat tofuversioina vegaanisia. Reissuseuran kaivatessa Frozen Yogurtia päädyin kokeilemaan mokomaa itsekin. Olisi tehnyt mieli kokeilla tofutäytteistä Toastia, mutta jääköön se ensi kertaan. Nyt oli masu liian täysi - vaikka siellä aina tilaa onkin.

Valitsin pienen Frozen Yogurtin, luonnollisesti soijapohjaisena. Mausteiksi valitsin mangon ja raakakaakaon. Koska mangoa oli enää kovin vähän jäljellä sain lisäksi ananasta - ei haitannut. Hedelmät ja raakakaakao sopivat yhteen kuin talvi ja lumi (sitä odotellessa). Kombo oli raikas ja kylmä (ikenet sanoi iik!). No oho, sehän on Frozen Yogurt, niin ehkä sen kuuluu olla kylmää. :)

Seuraavalla kerralla pitää kyllä testata joku tofutäytteisistä Toasteista! Ja jälkkäriksi Frozen Yogurtia. Tai Smoothie.

Kippo on sisustukseltaan mukavan "luomu". Ainoastaan tilan avoimuus häiritsi: ostoskeskuksen liikenne kulki ohi ja liukuportaat nousivat melkein suoraan pöytien eteen. Olisin kaivannut hitusen lisää intiimiyttä  - ainakaan jouluruuhkassa ei ollut erityisen mukavaa syödä ihmisten vilistessä ohi jatkuvana virtana.Vegaanin ei tarvitse nähdä nälkää Helsingissä, koska vegeruokaa tarjoavia ravintoloita tuntuu olevan vähän joka puolella. Ja jos ei satu sopivaa ravintolaa kohdalle, niin erikoistuotteita myyviä kauppoja on kyllä joka nurkalla - eli syötävää löytyy joka tapauksessa helposti. Menen kyllä jatkossakin käymään Helsingissä ihan mielelläni. Muuttamaan minä en sinne kyllä suostu. Ainakaan ihan heti.


Seuraava kaupunkikatsaus tuleekin sitten varmaan Tallinnaa koskien, jos nyt saadaan kavereiden kesken reissu järjestymään tämän vuoden puolella. :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä tässä itsekin oppi tuntemaan enemmän Helsingin ruokatarjontaa, sitä kun ei muuten tule oikeastaan käytyä ulkona syömässä. :D Kiitoksia paljon ruokaseuralle ja hyvistä vinkeistä! Kyllähän sitä nälkä lähti, joskin herkkumahaan olisi perjantaina ehkä mahtunut vielä jotain, tai sitten olisin voinut ryövätä Minnalta tofua enemmän (ei siis kyllä enää nälkä ollut). :D Se tofutoast voisi olla kiva kokeilla! Ja myös New Bamboo centerissä muut annokset! :) Ei ole muuten enää niin paljon ihmisiä kaupoissa ja liikenteessä kuin mitä oli ennen joulua. ;) Ja nyt tulee lunta sakeana, eikä edes juuri tuule.

    VastaaPoista
  2. Täytyy kyllä ehdottomasti tulla uudelleen Helsinkiin joskus tässä lähiakoina.

    Ja ruokapaikkojen lisäksi täytyy tietenkin päästä myös kirppareille. :)

    VastaaPoista