keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Reissun pelastaja

Yosalta tuli tuossa syksyllä uutuustuote: kaurapohjainen proteiinirahka. Ennen kuin kukaan suuttuu ja vetää utareet nenäänsä, minun on varmaan parasta korjata sanomiseni ja todeta, että kyseessä rahkantyyppinen kauravälipala. Kiitos ja anteeksi. Minä puhun maidosta, jugurtista, rahkasta ja munakkaasta, vaikka onkin kyse vegaanituotteista, joilla ei ole mitään tekemistä tissien tai alapäiden kanssa kuten eläinperäisillä vastineillaan. Niiden, jotka eivät siitä pidä, on vain kestettävä se. Minäkin joudun kestämään sen, että ihmisten keho erittää rasituksen yhteydessä soijaa. Ollaan siis tasoissa.

Tämä rahkaton kaurarahka on pakattu 200 gramman pikariin, jonka kannesta löytyy kätevästi lusikka. Tosin lusikan olemassaolosta voi olla montaa mieltä. Itse pidän lusikkaa lähinnä turhana ja ylimääräistä jätettä tuottavana seikkana. Toki lusikka on kätevä sellaisina hetkinä, kun on jostain syystä jättänyt hätävaralusikan väärän laukun pohjalle.

Paikallisissa marketeissa en ole tähän vielä törmännyt, mutta isompien kaupunkien ruokakaupoista tätä löytynee melko todennäköisesti. Isommista marketeista olen ainakin tätä löytänyt useallakin paikkakunnalla.

Proteiini, jota yhdessä pikarissa on 10 grammaa, on peräisin herneestä. Makeus tulee hedelmäsokerista ja steviasta.

Maku on hieman erikoinen, mutta ei mielestäni kuitenkaan huono. Tosin pidän enemmän soijapohjaisista jugurteista sun muista. Kaurapohjaisetkin ovat ihan hyviä, ei siinä mitään. Herneproteiinin makua kammoaville voin lohdutukseksi sanoa, että kannattaa kaikesta huolimatta uskaltautua kokeilemaan tätä. Hans ei pidä herneproteiinin mausta lainkaan (eikä saa herneproteiinia sellaisenaan välttämättä edes alas) ja kertoi, että tässä sitä ei maista oikeastaan ollenkaan. Itse olen kovin huono kommentoimaan herneproteiinin läpitunkevuutta, koska syön herneproteiinia vaikka suoraan paketista sellaisenaan. Tiedän, se on ällöä. Mutta minä tykkään.

Jos pidät Ananas-Yosasta, niin saatat hyvinkin pitää myös tästä. No kas vain, tässäkin on ananasta. Jos sen sijaan vieroksut sitrushedelmiä jugurteissa tai ylipäätään missään, niin suosittelen jättämään tämän Yosan hyllyyn.

Kokonaisuudessaan tämä on mainio tuote. Pari kertaa se on jo pelastanutkin tien päällä, kun on tajunnut reissun venyvän suunniteltua pidemmäksi ja eväiden olevan uhkaavasti loppumispisteessä. Tavallisissa kaupoissa on kovin vähän vegaanisia proteiinipatukoita (aikalailla pätevästi suomennettuna: ei yhtään), minkä vuoksi tämä hieman proteiinipitoisempi purnukka on erittäin tervetullut lisä kauppojen valikoimaan, ainakin näin vegebodarien näkökulmasta. Tämä on myös helppo napata mukaan ja syöminen onnistuu missä vain. Positiivista on myös se, että mitä enemmän, monipuolisemmin ja helpommin tämänkaltaisia tuotteita saa kaupasta, sitä vähemmän pitää kantaa eväitä mukanaan kotoa asti.

1 kommentti:

  1. Oikein hyvä lisä kyllä tarjontaan, tulee vähän vaihtelua soijatuotteisiin ja silti proteiinia. :D Ehkä herneprotskua on kohta muissakin tuotteissa (varmaan vaatii tuotekehittelyä hetken aikaa...).

    VastaaPoista