maanantai 16. joulukuuta 2013

Hengissä Helsingistä

Kävin viiikonloppuna piiiitkästä aikaa Helsingissä ja nukuin siellä kaksi yötä. Aiemmat käynnit ovat olleet vain pikaisia, korkeintaan yhden päivän mittaisia. Tällä kertaa ajattelin ottaa ilon irti reissusta ja kiertää kirppiksiä, ruokapaikkoja ja erikoisliikkeitä vähän enemmänkin. Oppaana reissussa toimi Helsingissä opiskeleva ystäväni, joka on onneksi myös innostunut kirppareista ja vegetouhuista niin hommat sujuivat leppoisasti eikä tullut erimielisyyksiä käyntikohteista. Ja selvisin reissusta hengissä, vaikka iso kaupunki välillä pelottikin ja meinasin hukata itseni ihmismassoihin.

Heluna Shopista ostin huulirasvoja (piti ostaa useampi maku, koska en osannut päättää vain yhtä - varsinkaan, kun ostin Hansillekin, niin olin vähän hukassa makujen kanssa. Helunasta lähti mukaan myös Builder's Bareja, joita ei Suomessa oikein muualta saa. Niin, ja Hansille herkkua (Cleo's). Lisäksi kuolasin siellä maihareita, mutta muistutin itseäni aktiivisesti siitä, että ensin pitää kuluttaa kahdet vanhat elukkamaiharit (toiset muutama vuosi sitten ostettu, toiset hukkaan joutumiselta pelastetut) loppuun - vasta sitten saa hankkia uudet. Tai no, ehkä jo sitten, kun edes toiset elukkamaiharit ovat puhkipoikkirikki - jos on oikein kiltisti.

Ruohonjuuresta ostin vaihtopäisen tiskiharjan. Meillä on tähän asti ollut käytössä muovinen vaihtopääharja, mutta ajattelin siirtää sen siivouskäyttöön ja ottaa tämän puisen tiskihommiin, jos se tuntuu hyvältä käyttää ja toimii tarpeeksi hyvin. Mokomia saisi lähempääkin, mutta jostain syystä ei ole tullut hankittua aiemmin.

Mustaa suolaa olen jo pitemmän aikaa halunnut, mutta en ole siihen missään lähempänä törmännyt. Nyt sain sitten sitäkin hankittua, kun käytiin Hämeentien etnokaupoissa. Jee, nyt pääsen vihdoinkin tekemään vähän erimakuista kikmunakasta! Ja  tofukokkelia.
Reissussa tuli osteltua kaikenlaista muutakin, mutta ajattelin mainita vain nämä oleellisimmat. Kirppislöydöistä onkin tulossa sitten ihan omat merkintänsä.

2 kommenttia:

  1. Paljon kiitoksia itsellesi!
    Jokos olet testaillut tuota mustaa suolaa? Entä oliko tuo hasselpähkinäsuklaa minkä makuista? :)

    VastaaPoista
  2. Mustaa suolaa ei ole vielä tullut kokeiltua ja suklaakin avaamatta. Olenpas minä tylsä...:)

    VastaaPoista